A fejlesztési terveket négy szempont vezérli:

  • mennyiség
  • minőség
  • hatékonyság
  • környezetvédelem

A kemence alkalmas rézmentes tömbök gyártására is, - ahogyan már készítettünk is ilyen anyagokat -. Azonban a jelenlegi infrastruktúra alapvetően a rézzel övözött ötvözeteket támogatja. Ezek a legegyszerűbb és legnagyobb mennyiségben gyártható tömbök. Jelenleg egyre nagyobb kereslet mutatkozik a szilumin anyagok /Din 230, 10Mg, 12Mg/ és az eloxálható öntvények alapanyagaként szolgáló tömbök /AlMgSi, AlMg3, AlMg5 / iránt az öntödék részéről.
A Kft. feladatának tekinti egy új kemence tervezését és megépítését, ahol a fenti anyagokat megfelelő mennyiségben és minőségben gyártani tudja.
Az elmúlt időszak piaci változásai, arra indította az ügyvezetést, hogy vizsgálja meg az öntés feltételeinek megvalósulását. Így a következő időszakban belépünk a kokilla öntés világába. Létre hozunk egy kokilla öntő részleget a minimális kikészítési lehetőséggel.
Mindkét megvalósítandó cél alapfeltétele a megfelelő anyagminőség és vizsgálata. A cég rendelkezik egy korszerű ARL színképelemző berendezéssel.
Az öntészeti tömb előállítás során két alapvető probléma lép fel a homogenitás és a gázosodás. Ennek az az oka, hogy hulladékból, földgáz használatával állítjuk elő az anyagot. Mindkét problémára megoldás a megfelelő technológia és környezetbarát, korszerű segédanyagok használata.
A hatékonyság növelése, valamint a környezetvédelem érdekében a kemencék oxigénbefúvásos technológiával fognak működni. Ezzel a gyakorlatban az olvadási idő 10-15%-os csökkenését valamint a károsanyag kibocsátás csökkenését érjük el. Az öntési idő csökkentését öntőlánc megvalósításával szeretnénk elérni.
A tervezett fejlesztések révén szeretnénk szélesíteni termékpalettánkat, növelni termelési volumenünket, és növelni munkatársaink számát.

Tevékenység
Magyar és külföldi szabvány szerinti öntészeti alumíniumtömb gyártás

Szlogen
A Hor-Alu Kft. vállalja, hogy a szabványos alumínium tömböket az Ön által kért -minőségben, -mennyiségben, -és időben pontosan szállítja. Az ISO 9001-et használja.

GALÉRIA